Fisio Taddeo: Fisioteràpia en Arts Escèniques · Posturologia

Setmana Santa 2018

Bones!

Encara que una mica tard per prevenir, vull fer una reflexió sobre una cosa que he estat llegint en aquests dies festius.

En aquestes dates de processons i en llocs amb molta tradició, veiem com fisioterapeutes i col·legis de fisioterapeutes parlen sobre prevenció de lesions en portants de Setmana Santa:

Evidentment, em sembla una mesura fantàstica per a prevenir lesions, vistes les postures que adopten els portants, el pes que duen carregat i que poden no estar preparats per això.

No obstant, en cap moment s’esmenta als músics que fan les processons. Aquests que no tenen subtituts i que fan tot el seu recorregut al peu del canó. Clar, suposo que no és tan espectacular veure el pes que porten carregant durant hores. Proveu de carregar un bombardí o un bombo (sense desmerèixer a cap altre instrument) durant hores i en tornem a parlar:

Com bé es diu en els articles sobre els portants, la prevenció és bàsica, també per als músics: un entrenament físic per a prevenir dolors lumbars, formiguejos a les cames, etc. Així com aprendre a distribuir el pes corporal per a no sobrecarregar cap zona. Tot i així, els tractaments de descàrrega després de les processons serien interessants d’aplicar també per als músics. I ja no estic parlant de fisioteràpia especialitzada, encara que per les postures que se segueixen veient i que són normals després de tantes hores, seria l’ideal.

Veient aquest vídeo, he recordat la proesa que va fer en Marc Horne a Barcelona al batre el rècord Guinness d’hores tocant la flauta, amb més de 27 hores i evidentment, amb la nostra companya Ana Velázquez, fisioterapeuta en arts escèniques, assistint-lo.

Salut i música!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *