Fisio Taddeo: Fisioteràpia en Arts Escèniques · Posturologia

Jornades Internacionals de Posturologia, Madrid 2018

Bon dia!

Arrenquem nova setmana. Setmana que serà una mica diferent ja que me’n vaig de congrés a Madrid… Al Congrés. Divendres, dissabte i diumenge tindrem l’oportunitat d’escoltar a referents nacionals i internacionals de la fisioteràpia i de la posturologia, en general.

Com ja sabeu, la posturologia es planteja no només estudiar i tractar les sortides informacionals. Sinó també les entrades. Per això, hi ha diversos captors neurosensorials (ull, boca, peus, vestíbul…) i un desajustament en algun d’aquests, pot provocar un desequilibri en el control postural. Per això, poden aparèixer múltiples símptomes: dolor, marejos, falta d’estabilitat, falta de força, etc. Això traslladat al món de les arts escèniques, es pot traduir en: incapacitat per a fer piruetes en dansa, pèrdua de notes en el cant, dolor al braç en instrumentistes (tema que pretenc desenvolupar pròximament amb un estudi que estic dissenyant), per posar alguns exemples.

Així doncs, i seguint amb les entrevistes que podeu veure a la pàgina de facebook del Congrés (i la veu de les quals, podreu reconèixer), aniré responent algunes de les preguntes que vaig fer als diferents ponents que he entrevistat:

  • Què ha aportat la posturologia en els meus tractaments? En primer lloc, donar-me aquesta visió més global (que ja va començar a donar-me el treball en Cadenes Fisiològiques de Busquet) i, sobretot, la visió integrativa dels diferents nivells i interrelacions que es fan en el cos. Això aplicant-ho ergonòmicament i acompanyant-ho d’un canvi en les pautes d’assaig i entrenament, pot augmentar el rendiment de l’artista en un percentatge molt elevat. Ser conscient que segons on es posi el faristol, per exemple, es reforçarà més una musculatura que una altra i poder prendre les mesures adients.
  • L’ull, la boca, el peu… Què és el primer? Sens dubte, aquesta visió global no permet donar més importància a un o a un altre. Cada professional disposa d’unes eines per a tractar un captor o un altre i segons el pacient, s’haurà de començar a treballar per un captor o un altre.

Això és tot per avui. Feliç setmana.

Salut i música!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *