Fisio Taddeo: Fisioteràpia en Arts Escèniques · Posturologia

JOIB i Col•legi de Fisios Illes Balears

Bones!

Com us vaig estar avisant, aquesta setmana venia carregada d’il•lusions i d’emocions.

Dilluns, vaig estar presentant-me (un altre cop) a la JOIB (Jove Orquestra de les Illes Balears). La JOIB és una oportunitat pels més joves per començar a desenvolupar una trajectòria orquestral amb mestres de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que amb la seva experiència intenten treure el màxim partit dels integrants.

La novetat d’aquest projecte recurrent, és que els músics d’aquesta composició tindran un taller mensual per a descobrir com adoptar una postura idònia per tocar el seu instrument i com influeix aquesta, en millorar el seu so. Alternant un dia per corda i un altre per vent i percussió, cada mes treballarem mètodes d’estudi, correcció i reeducació postural i veurem també, mètodes d’entrenament per, per exemple, guanyar agilitat en les seves digitacions.

Per altra banda, dimarts ens vam tornar a reunir la Maria del Mar Albertí, del centre Fisio Ars, i la Maria Bestard. Però aquesta vegada, a més, hi havia en Tomás Alías, degà del Col•legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears. L’objectiu? Arrencar la comissió de treball en arts escèniques, dins del Col•legi. D’aquesta maneta, buscarem promocionar la nostra tasca, com a organisme oficial, per arribar fins on no hem pogut arribar, fins al moment.

Així doncs, volem donar importància a la figura del fisioterapeuta dins de les diferents etapes (formativa i professional) dels artistes; aco seguir el reconeixement per part del sector sanitari, de l’especialitat en arts escèniques; incloure un professional qualificat en els diferents orgabis.es públics per disminuir les baixes i millorar les seves condicions de treball; i, fins i tot, arrencar assignatures en els centres docents artístics, així com en els estudis de fisioteràpia; per últim, desenvolupar estudis amb altres comissions de treball o també amb altres sectors, sobre la salut dels nostres artistes.

Ja ho veieu: els objectius són clars i les ganes de treballar gegants. Així que desitgem llarga vida a aquest projecte.

Salut i música!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *